dissabte, 6 de desembre del 2014

Mapa conceptual

El mapa conceptual és una tècnica gràfica que ens ajuda a organitzar conceptes, és a dir, és una xarxa de coneixements. Per poder fer un, primer hem de seleccionar les idees i fer una llista ordenada, un cop la tinguem hem de cercar la relació entre els connectors, i ja únicament falta representar tot de forma clara i entenedora.

Aquest procés facilita molt l'aprenentatge, ja que es queda en els nostres esquemes mentals. Per exemple, jo utilitzava els mapes conceptuals per prendre apunts a classe, ja que alhora d'estudiar em semblava més fàcil.

La diferència entre una imatge i un mapa conceptual és que aquest últim et diu únicament les idees i amb les imatges pots veure emocions. 

Per començar la part pràctica, ens vam basar en un text de Nadal. El que havíem de fer era un mapa conceptual amb les idees i penjar una foto per veure com seria, per fer online aquest mapa vam utilitzar el programa anomenat Bubbl, un cop fet et donava l'opció d'imprimir, guardar i compartir. 

Text:

El Dinar de Nadal

Per Nadal tota la família es reuneix a casa l'avia Maria, ella fa el dinar per a tots i aquest normalment consisteix en una escudella, un plat de carn i també neules i torrons de postres. Com que l'Àvia ja es gran, normalment l'ajuden els seus dos fills en Joan i el Marc. 
En el dinar coincideixo amb les meves cosines i els meus cosins: La Maria, la Paula, en Genís i l'Eduard que són fills del meu oncle Marc. Cal dir que és un moment entranyable en el que parlem de totes les coses que ens han passat al llarg de l'any ja que ells no viuen a Barcelona com jo sinó que viuen a NewYork. Com sempre en arribar als postres en Genís fa el típic número amb els torrons d'Alacant i fa veure que se li trenca una dent. tothom riu menys la seva mare que pensa en el que costa el dentista.
La meva germana, la Maria també ve al dinar, i aquest any ho fa amb el seu fil, en Ramon, que no menja ni escudella ni carn ja que encara té 3 mesos.
El dinar comença puntualment a les dues del migdia i  acaba sempre a la mateixa hora, a les 5 de la tarda. 




Imatge:


Google Imatges

Enllaços:
http://gestioinformacioeducacio.blogspot.com.es/2012/11/eines-de-suport-al-pensament-els-mapes.html
http://ca.wikipedia.org/wiki/Mapa_conceptual
https://bubbl.us/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada